Welkom in Camperduin, verhuur van zomerhuisjes & appartementen

Paardrijden in Schoorl en Camperduin bij Fiona’s rijplezier

Paardrijden in Schoorl en Camperduin bij Fiona’s rijplezier

Fiona’s passie voor paarden maakt het mogelijk haar liefde voor paarden te delen met anderen en hun kennis te laten maken met de schoonheid en wijsheid van deze bijzondere, trouwe viervoeters. Ontspannende buitenritten door de Harger en Pettemer polder, langs het natuurgebied de Putten of door de Schoorlse duinen, bos en heide, het is voor iedereen mogelijk die liefdevol met onze paarden om kan gaan. We hebben Friese paarden, een Tinker met 2 jarige, een Haflinger, een zeer bejaarde Shetlander en 2 ondeugende mini shetjes voor de allerkleinsten.

Op stem rijden en volgens de principes van Centered Riding.

De paarden worden op stem gereden met hulpen volgens de principes van Centered Riding. Fiona gaat elk jaar op bij/nascholing voor het behouden van het Centered Riding diploma, nu level 1. Relaxed rijden voor paard en ruiter. De buitenritten bestaan voornamelijk uit stapritten, ter plaatse wordt bekeken of er gedraafd en of gegaloppeerd kan worden. Dat hangt onder andere af van de ervaring van de ruiter, de weersomstandigheden en de zwaarte van het zand, etc.

Een gecombineerde strandrit behoort tot de mogelijkheden maar daarvoor geldt: alleen mogelijk na een eerdere buitenrit, meestal is dit de polderrit om een indruk te krijgen hoe iemand rijdt en welk paard het beste past. Het strand is alleen voor (aantoonbaar) gevorderde ruiters.De veiligheid van mens en dier gaat boven alles. Houdt u er desondanks rekening mee dat paarden kudde- en vluchtdieren zijn en dat het rijden te allen tijden geheel voor eigen risico geschied!

Ponyrijles bij Fiona’s rijplezier

Voornamelijk voor kinderen is er de mogelijkheid ponyrijlessen te volgen in de buitenlucht met veel persoonlijke aandacht. Er is een buitenbak aanwezig maar er wordt regelmatig langs de Hondsbosche zeewering of in het duin geoefend. Het streven is om kinderen op een goede manier om te laten gaan met pony’s en paarden. Voorafgaand aan de buitenrit en de ponyrijles wordt er aandacht besteed aan het benaderen van het paard, de verzorging van het paard en over de basiskennis van het hoofdstel en het zadel, etc.
Na afloop van de les/buitenrit gaan we hoeven nakijken/ uitkrabben, voeren en evt. afspoelen om daarna weer naar de weide te brengen. Bij de lessen streven we ernaar dat de cursist vertrouwen opbouwt en het paard zijn doen en laten begrijpt, zodat zij uiteindelijk zelfstandig op,- en af kan zadelen en het paard verantwoord kan inzetten. Als bovenstaande je aanspreekt en je op een unieke locatie met strand, duin en polder wilt (leren) paardrijden op een wijze met respect voor dier en natuur dan ben je van harte welkom om een afspraak te maken.

no