Welkom in Camperduin, verhuur van zomerhuisjes & appartementen

Nieuws

De eerste 6 lammetjes zijn geboren!

Op 1 maart de eerste tweeling en op 4 maart zijn de tweede en derde tweelingen geboren!! Dit kan maar één ding betekenen: de LENTE komt eraan!

Alle zomerhuisjes zijn nu voorzien van Centrale Verwarming

Heden zijn alle zomerhuisjes voorzien van Centrale Verwarming. Wilt u lekker van de rust komen genieten in de winter? Het is nu dus ook mogelijk om er comfortabel en warm bij te zitten in zomerhuisje 4 en 5!

Onze trouwe viervoeter ‘Viper’ is helaas niet meer onder ons…

Op 12 januari hebben wij onverwachts, na 6 jaar gezelligheid, Viper moeten laten inslapen. Hij had verlammingsverschijnselen door een een aantal vergroeide wervels en daarnaast nog een vrij grote tumor in zijn buik. Rust in vrede maatje!

Wij luiden de noodklok, omdat Staatsbosbeheer van plan is om minstens 96 hectare dennenbos te kappen.

Dit is gepland op basis van het plan Natura 2000 en suggereert dat het om ‘herstelwerkzaamheden’ gaat. Hierdoor lijkt het alsof er natuurherstel plaatsvindt, terwijl juist alle aanwezige natuur wordt vernietigd en men het (stuif)zand dat overblijft vrij spel wil geven. Er is al een deel bos gekapt en vervangen door zandverstuiginggebied, aansluitend wil Staatsbosbeheer daar nog eens 200 voetbalvelden met zand aan toe voegen. Help ons om dit mooiste duingebied van Nederland, wat jaarlijks 2,2 miljoen bezoekers trekt, te behouden zoals het is. Wij houden van ons bos en denken dat u ook van ons bos houdt. Teken hier de petitie: http://schoorlsebosmoetblijven.nl/petitie

Fiona’s Rijplezier te zien in een aflevering van RTV NH Bokt!

Naar het strand met je paard? Hier moet je op letten!
IMG_0589
Gepresenteerd door Julia Geils i.s.m. Fiona Volkers.

Hoeve Camperduin in de krant!

We zijn de provincie Noord-Holland Dankbaar! – Hoeve Camperduin pakt verrommeling aan.

Juli 2016 – Nieuw geboren kalfjes!

Door de wat langere winter hebben we onze koeien wat later dan normaal laten dekken. Hierdoor zijn onze kalfjes pas nu aan het ontdekken van de buitenwereld toe. Vanaf dinsdag 4 juli (toevallig ook de Amerikaanse Independence Day) zijn er al vier geboren; Dutchess, Miss Grey, Mr. Grey en Blondie. We verwachten er nog vijf binnen korte termijn ter wereld te brengen en posten hier uiteraard wat foto’s van!

Maart 2016 – Lammetjes

Ieder jaar begint de lente bij Hoeve Camperduin met de geboorte van nieuwe lammetjes. Vanaf begin maart verwachten wij weer dat er bijna elke dag lammetjes worden geboren. Elke 3 uur wordt er gekeken of er een schaapje bezig is met bevallen en elke 3 uur krijgen de lammetjes die niet bij hun moeder kunnen drinken een flesje. Dit gaat ’s nachts gewoon door. Dit jaar is op 5 maart het eerste lammetje geboren!!!

Februari 2016 – Griepgolf

In verband met een griepgolf in Camperduin de afgelopen weken, zijn we helaas nog niet toegekomen aan het opstellen en verzenden van de huurovereenkomsten. Deze zullen we de komende tijd gereedmaken en verzenden.

December 2015 – Subsidieregeling Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland
Dankzij de subsidieregeling “Programma Ruimtelijke Kwaliteit Zwakke Schakels – Tweede Tranche”, is v.o.f. Hoeve Camperduin in staat gesteld om 1200 meter aan afrastering te kunnen vervangen door een landschappelijk inpasbaar en diervriendelijk houten hekwerk. De werkzaamheden hiervoor zijn eind 2015 gestart door Poda en duren nog voort tot aan de Paasdagen 2016.

De bestrating van het meest intensief gebruikte gedeelte van het parkeerterrein zal vanaf heden tot aan de Paasdagen 2016 worden aangelegd. Het gaat hierbij om gele betonklinkers op de doorgangen en groenbestrating op de parkeer vakken om zo ook goed in het landschap in te passen. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door Stratenmaker Fa. Zoon uit Heiloo (06-22519053).

November 2015 – Vijf kwalitatief zware paardenboxen

Half november hebben wij in de schuur een vijftal paardenboxen van zware kwaliteit laten plaatsen. Dit is een grote aanwinst voor ons en stelt ons in staat om een goed verblijf te bieden aan de paarden die hier op vakantie meekomen.

no